Logo
Unionpedia
Kommunikasjon
Tilgjengelig på Google Play
Ny! Last ned Unionpedia på din Android™-enhet!
Nedlasting
Raskere tilgang enn browser!
 

Personvern

Index Personvern

Personvern er ivaretakelse av personlig integritet og ivaretakelse av enkeltindividers mulighet for privatliv, selvbestemmelse (autono­mi) og selvutfoldelse.

19 relasjoner: Datatilsynet (Norge), De forente nasjoner, Den europeiske menneskerettskonvensjon, Digitalt Personvern, Eirik Newth, Informasjons- og kommunikasjonsteknologi, Kunstig intelligens, Lov om behandlingsmåten i forvaltningssaker, Menneskerettigheter, Norges Grunnlov, Personopplysning, Personopplysningsloven, Sosiale medier, Stordata, Stortinget, Taushetsplikt, Ytringsfrihet, 14. april, 2000.

Datatilsynet (Norge)

Datatilsynet er et norsk, uavhengig forvaltningsorgan administrativt underordnet Kommunal- og moderniseringsdepartementet, opprettet 1. januar 1980.

Ny!!: Personvern og Datatilsynet (Norge) · Se mer »

De forente nasjoner

FNs medlemsland De forente nasjoner (FN) (engelsk: United Nations (UN); fransk: Organisation des Nations Unies (ONU); russisk: Организация Объединённых Наций (ООН); spansk: Organización de las Naciones Unidas (ONU); arabisk: الأمم المتحدة) er en internasjonal organisasjon som offisielt ble etablert 24. oktober 1945, som en etterfølger av Folkeforbundet, for å stoppe krig og danne en plattform for dialog.

Ny!!: Personvern og De forente nasjoner · Se mer »

Den europeiske menneskerettskonvensjon

Den europeiske menneskerettskonvensjon (EMK) ble vedtatt av Europarådet i Roma 4.

Ny!!: Personvern og Den europeiske menneskerettskonvensjon · Se mer »

Digitalt Personvern

Digitalt Personvern er en forening som ble stiftet som et direkte svar på at Stortinget vedtok å implementere Datalagringsdirektivet (DLD) i norsk rett i april 2011.

Ny!!: Personvern og Digitalt Personvern · Se mer »

Eirik Newth

Eirik Magnus Newth (født 17. august 1964) er en norsk forfatter, astrofysiker, blogger og mediepersonlighet som har skrevet en rekke populærvitenskapelige bøker, særlig for barn.

Ny!!: Personvern og Eirik Newth · Se mer »

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT), også omtalt som informasjonsteknologi (IT), er et begrep som omfatter teknologi for innsamling, lagring, behandling, overføring og presentasjon av informasjon.

Ny!!: Personvern og Informasjons- og kommunikasjonsteknologi · Se mer »

Kunstig intelligens

Kunstig intelligens kan benyttes for å styre roboter, som eksempelvis ASIMO. Kunstig intelligens (KI) er en teknikk man bruker for å gi datamaskiner og dataprogrammer en mest mulig intelligent respons.

Ny!!: Personvern og Kunstig intelligens · Se mer »

Lov om behandlingsmåten i forvaltningssaker

Lov om behandlingsmåten i forvaltningssaker (kortform: forvaltningsloven, forkortet: fvl.) er en norsk lov som regulerer saksbehandling og vedtak fattet av de fleste statlige eller kommunale forvaltningsorganer.

Ny!!: Personvern og Lov om behandlingsmåten i forvaltningssaker · Se mer »

Menneskerettigheter

''Erklæring om rettigheter for menneske og borgere'' godkjent av Frankrikes nasjonalforsamling, 26. august 1789. Menneskerettigheter er grunnleggende rettigheter som tilkommer ethvert menneske, uansett rase, kjønn, religion eller annen status, og regulerer først og fremst forholdet mellom staten og individet.

Ny!!: Personvern og Menneskerettigheter · Se mer »

Norges Grunnlov

Forsiden til Norges grunnlov av 4. november 1814 (Novembergrunnloven), som befinner seg i Stortingsarkivet. Kongeriket Norges Grunnlov danner sammen med konstitusjonell sedvanerett Norges forfatningsrett.

Ny!!: Personvern og Norges Grunnlov · Se mer »

Personopplysning

En personopplysning er en opplysning eller vurdering som kan knyttes til en enkeltperson.

Ny!!: Personvern og Personopplysning · Se mer »

Personopplysningsloven

Lov om behandling av personopplysninger (kortnavn: personopplysningsloven) er en norsk lov som utgjør den viktigste rettskilden innen beskyttelse av personvern.

Ny!!: Personvern og Personopplysningsloven · Se mer »

Sosiale medier

Sosiale medier er tjenester på Internett som ikke skiller mellom produsenter og konsumenter av innhold – innholdet lages i stor grad av brukerne selv – og som legger til rette for «mange til mange-kommunikasjon».

Ny!!: Personvern og Sosiale medier · Se mer »

Stordata

Stordata (fra engelsk «big data») er datasett som er så store eller komplekse at de er vanskelige å analysere med vanlige dataprosesseringsverktøy.

Ny!!: Personvern og Stordata · Se mer »

Stortinget

Stortinget er Norges nasjonalforsamling.

Ny!!: Personvern og Stortinget · Se mer »

Taushetsplikt

Taushetsplikt er en plikt til å hindre andre å få adgang eller kjennskap til visse opplysninger.

Ny!!: Personvern og Taushetsplikt · Se mer »

Ytringsfrihet

Grunnlovens §100 har siden 1814 vært det rettslige grunnlaget for yringsfriheten i Norge. Her en faksimile av trykt utgave fra 1814 med opprinnelig dansk språk og fraktur. Ytringsfrihet omhandler retten til å ytre seg og til å gi eller motta opplysninger (informasjonsfrihet), uansett hva slags medium man benytter, og uten innblanding fra myndighetene.

Ny!!: Personvern og Ytringsfrihet · Se mer »

14. april

14.

Ny!!: Personvern og 14. april · Se mer »

2000

2000 (MM) i den gregorianske kalenderen var et skuddår som begynte på en lørdag.

Ny!!: Personvern og 2000 · Se mer »

Omdirigeringer her:

Personvernet.

UtgåendeInnkommende
Hey! Vi er på Facebook nå! »